Ruiter- en mennetwerken in de Kempen

© Toerisme Provincie Antwerpen (TPA)

In de Antwerpse Kempen vind je maar liefst 500 kilometer aan bewegwijzerde trajecten waarop paardenliefhebbers via het knooppuntensysteem zowel korte als lange trips kunnen plannen. Dan in combinatie met tientallen ruitervriendelijke horeca-adressen langs het parcours maakt deze routes erg aantrekkelijk voor een dagtrip of zelfs een korte vakantie. We stellen graag de ruiter- en menroutes Taxandria en Campinia aan je voor.

Taxandria
De grensstreek tussen de Antwerpse Kempen en Nederland heeft alles om ruiters en menners te charmeren. Het uitgesproken landelijke karakter en het vele groen zoals natuurgebieden als het Gewestsbos in Ravels of de voormalige landloperskolonies van Merksplas en Wortel weten velen te bekoren. Langs het netwerk dat zo'n 190 kilometer lang is en je langs knooppunten tussen Hoogstraten en Turnhout voert, vind je goed uitgeruste stopplaatsen, ruitervriendelijke logeeradressen en horecazaken met een hart voor paard en ruiter.

Campinia
Het ruiter- en mennetwerk Campinia biedt een gevarieerd decor en serveert een mix van natuur, water en erfgoed. Je ontdekt er het duinenlandschap van de Keiheuvel in Balen, de talrijke meren en plassen van het Kempense 'Lake District' of de eeuwenoude norbertijnenabdij in Postel. Dit netwerk telt 353 kilometer aan paardvriendelijke paden en de routes leiden je door Arendonk, Balen, Dessel, Geel, Meerhout en Mol.

Leuk om weten! Beide netwerken sluiten naadloos op elkaar aan.