Winterdekens

Met de koudere temperaturen in het vooruitzicht is het misschien het moment om eens na te denken of je je paard geen deken moet aanmeten. Staat je paard in de winter vaak buiten? Dan is een warm en waterdicht regendeken ter bescherming tegen regen en wind immers onontbeerlijk.

Belangrijke eigenschappen van een winterdeken zijn de scheursterkte, het ademend vermogen en de waterdichtheid. Om het vormen van winterhaar tegen te gaan kan je je paard al vanaf de herfst van een dunner deken voorzien, een dik winterdeken heeft meestal een vulling en het is uiteraard niet goed als je paard het te warm krijgt onder het deken. Bovendien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste pasvorm kiest want je paard moet zich immers vrij kunnen bewegen met een deken aan, anders kunnen er haren afbreken of schaafwonden ontstaan. Het gebruik van een deken moet wel weloverdacht gebeuren. Een paard heeft hier in de winter, als het volledig gezond en ongeschoren is, immers geen nood gaan.

Bij Hopa Sport kan je terecht voor allerlei soorten paardendekens, van vliegendekens over eczeem- en zweetdekens tot regen- en winterdekens.

Wist je dat je bij Hopa Sport terecht kan voor het wassen en herstellen van paardendekens?
Paardendekens dienen regelmatig gereinigd en eventueel hersteld te worden. Bij Hopa Sport kan je je paardendekens binnenbrengen om ze professioneel te laten wassen in een daarvoor geschikte machine zodat ze goed gereinigd en gespoeld kunnen worden. Op verzoek kunnen de dekens ook verzorgd worden met een duurzame waterdichtbehandeling zonder dat je hoeft in te boeten aan de isolerende of ademende werking van het deken. Je krijgt ze volledig klaar voor gebruik terug.