Paardrijden in de Groene Gordel

© Toerisme Vlaams-Brabant

In de Groene Gordel rond Brussel ligt een uitgebreid netwerk van maar liefst 430 km aan ruiter- en menroutes over een glooiend terrein dat de mooiste bezienswaardigheden, hartelijke maneges en (p)aardige haltes aan elkaar rijgt. Aan de trail zijn 7 dagtochten voor ruiters en menners verbonden, goed voor bij 200 km extra routes. De meeste startplaatsen van de equitrail zijn maneges en op heel wat plaatsen is er voldoende parkeergelegenheid voor je auto en trailer zodat je je paard veilig kan uitladen en rijklaar kan maken.

Draven door bossen, langs kasteelparken, onder vliegtuigvleugels, ... hier en daar duikt achter dat groene landschap ook de skyline van Brussel op. Ga je voor een lange doorgaande route die je in een aantal dag-etappes helemaal rond Brussel leidt langts de tofste ruiter paden of kies je voor een van de 7 ruiter- en menroutes die je dieper de Groene Gordel in leiden voor een dagtocht?

Bezienswaardigheden in de buurt

  • Het Hallerbos is een bos van 552 ha groot en een overblijfsel van het Kolenwoud dat al tijdens de vorige ijstijd deze contreien overwoekerde. Je vindt er een grote variatie aan boomsoorten en wilde dieren. De trekpleister van dit bos zijn uiteraard de boshyacinten. Als deze in bloei staan is het Hallerbos bezaaid met een schitterend blauw bloementapijt.
  • Het imposante Kasteel van Gaasbeek evolueerde van een middeleeuwse verdedigingsburcht tot een romantische residentie. Ga op ontdekkingstocht door de smalle gangen en stoot op een duizendtal waardevolle kunstvoorwerpen zoals meubilair, tapijten, schilderijen, ...
  • Huisje Mostinckx is een van de laatste getuigen van de traditionele leembouw in het Pajottenland. Het bestaat uit een lemen huisje en de hoppeschuur (hoppemuseum).

430 km ruiter- en menroutes

De mooiste bossen, weidse vergezichten, kasteeldomeinen, valleien en heuvels, aangename ruiterpaden, maneges en picknickplaatsen, voorzien van een bindbalk, waar ruiter en paard even op adem kunnen komen. Op de kaart van de Equitrail Vlaams-Brabant rond Brussel staan alle nuttige haltes gemarkeerd.

 

Equitrail Vlaams-Brabant rond Brussel
430 km ruiter- en menroutes

Prijs publicatie: € 6