Singels voor dressuurzadels

Dressuursingels

Anatomische vormgeving, zweetopnemend, handige rolgespen

Singels of buikriemen voor dressuurzadels zijn algemeen veel korter dan singels voor veelzijdigheidszadels. Om in een dressuurzadel een zo nauw mogelijk contact met het paard te kunnen garanderen worden de singelstoten van het zadel langer gemaakt, zodat de gespen van de singel niet meer te voelen zijn voor de ruiter onder de zweetbladen van een dressuurzadel.

Een dressuursingel is in veel gevallen bijvoorbeeld maar 65 cm lang, waar een gangbare lengte voor een singel voor een veelzijdigheidszadel 120 tot 130 cm is. Omdat een dressuursingel dus duidelijk helemaal niet onder de kwartieren van het zadel komt dient een bescherming te worden voorzien aan een dressuursingel tegen het drukken van de gespen tegen het paard.

Zoals een goed passend dressuurzadel de druk over de paardenrug op optimale wijze dient te verdelen moet dit ook zo zijn met een dressuursingel. Daarom hebben dressuursingels algemeen een forse breedte en zijn ze dikwijls anatomisch gevormd om zo de nodige ruimte vrij te houden achter de voorbenen van het paard.

 

Ons aanbod: