Zadeltassen voor westernzadels

Zadeltassen voor westernzadels

Zadeltassen voor Westernzadels

Zadeltassen kunnen op westernzadels zowel vooraan als achteraan gemonteerd worden.

Vooraan  worden zadeltassen op westernzadels pommelbags genoemd, dat gewoon omdat ze op de "pommel" of "horn" van het westernzadel worden gelegd.

Pommelbags, dus zadeltassen voor vooraan op een westernzadel, zijn nuttig voor het meenemen van kleine bagage, zoals portemonnee, sleutelbos, telefoon, en dergelijke.

Voor montage vooraan op westernzadels bestaan ook kleine tasjes, specifiek gemaakt met clipsen om vooraan op de vork te worden vastgemaakt.

Achteraan op een westernzadel zijn meestal reeds ringen of andere montagemogelijkheden voorzien om zadeltassen vast te maken.  Zadeltassen voor achteraan op een westernzadel kunnen extreem uiteenlopende vormen aannemen.

Afhankelijk van of de ruiter een dagtocht wens te maken of werkelijk meerdere dagen op stap gaat kunnen zadeltassen voor achteraan op een westernzadel van eerder beperkt tot zeer uitvoering uitgewerkt zijn.  

Om een jas of een deken mee te nemen is het mogelijk achteraan op een westernzadel een zogenoemde banaantas te bevestigen.

Al deze uitgebreide mogelijkheden zadeltassen werden oorspronkelijk in hoofdzaak in leder uitgevoerd, maar aktueel zijn de mogelijkheden in kunststoffen zadeltassen voor westernzadels zeer uitgebreid geworden.